Tisztelt Ügyfelünk!


Az SZTNH új iratbetekintési szolgáltatása – megfelelő kérelem és jogosultság igazolása esetén – hozzáférhetővé teszi ügyfeleink számára az iparjogvédelmi bejelentések és megadott oltalmak azon iratainak elektronikus változatát, amelyek megtekintése egyedi iratbetekintési kérelem alapján engedélyezhető.

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a személyes (nem elektronikus) iratbetekintés eljárási rendje változatlan marad, valamint hogy a bárki által (iratbetekintési kérelem nélkül) megtekinthető iratok feltöltése folyamatosan zajlik. Az ilyen módon nyilvánossá váló iratok az elektronikus nyilvántartásban – a későbbiek során – az ügy adatlapján található PDF ikonra való kattintással lesznek megtekinthetők.

Amennyiben Ön valamely, az SZTNH előtt folyamatban lévő, vagy az SZTNH által lefolytatott ügy valamely iratába be kíván tekinteni, szüksége lesz a hivatkozott ügy ügyszámára. Az ügyszám megadását követően ezen a felületen elérhetővé válik az ügy elektronikus aktája.

Felhívjuk figyelmét, hogy a tájékoztató felülethez, amelyen az egyes ügyekhez tartozó dokumentumok listája elérhető, bejelentkezés nélkül lehet hozzáférni.

A dokumentumok beszkennelt képének igényléséhez kérjük, lépjen be az e-ügyintézés alkalmazásba. Annak érdekében, hogy az SZTNH el tudja dönteni, Ön valóban jogosult-e az adott iratba való betekintésre, előbb azonosítania kell magát, majd elektronikus iratbetekintési kérelmet kell benyújtania.

Az elektronikus úton előterjesztett iratbetekintési kérelem kapcsán hozott döntést az SZTNH elektronikus úton küldi meg Önnek. Amennyiben az SZTNH engedélyezi Önnek a kért iratba történő betekintést, az elektronikus úton megküldött döntésben lesz az az URL, amelyre rákattintva Ön megkapja a hozzáférést a kért, PDF formátumban beszkennelt irat(ok)hoz. A jogosultsággal rendelkező ügyfeleink két hónapig tekinthetik meg az általuk kérelmezett iratokat.


A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elektronikus iratbetekintési szolgáltatásának
       technikai feltételei:

Az elektronikus iratbetekintés az alábbi internetes böngészőkkel használható.
     
Tesztelt böngészők:
- Firefox 3.6.x+
- Internet Explorer 7+
- Google Chrome 9.x+
- Opera 10.10+

A böngészők beállításai:
- a felugró ablakok (popup) megjelenését nem szükséges bekapcsolni
- a sütik (cookie) tárolását nem szükséges bekapcsolni

Tájékoztatás, segítségkérés: sztnh@hipo.gov.hu